Precis vaknat.

Jag vet inte varför men jag sover så dåligt här. Nu beror det väl en del på att pappa snarkar som fan och att man somnar runt nio på kvällen men ändå. Jag har haft en riktigt mysig dröm även om jag vaknat lite då och då. Den går inte riktigt att förklara men den var riktigt mysig.
Ajja, våra planer för dagen är förmodligen att åka runt till de olika beacherna här i Los Angeles men det kan ändras hur snabbt som helst. Vi tror att vädret ska vara okej idag iallafall men det är ju vinter här nu så något solande och badande blir det inte.
Nu är jag fruktansvärt kissig så vi hörs senare.
.
Puss och Kram
/Hanna

Los Angeles, day 3.

Idag har vi inte gjort mycket. Vi började med att köra ut någonstans, kommer inte ihåg vad det hette. Där åt vi frukost på Starbucks och sen åkte vi vidare till ett köpcentrum. Kommer inte ihåg vad det heter heller men så kan det gå. Vi åkte sen till en bokhandel där jag hittade tre små saker varav två ska Josse och Matilda få. Jag hoppas att det blir uppskattat. Jag älskar iallafall det jag köpte till mig själv.
Lunchen åts på Carl Jr. där jag åt typ en av världens godaste burgare. Den hette Grilled Cheese and Bacon. Den var fylld med en massa massa ost och bacon. Jag måste såå äta den en gång till innan vi åker hem på måndag kväll. Det blev ett annat köpcentrum efter lunch där den underbara affären Forever 21 är. Där inhandlades två toppar som ska användas flitigt.
Resten av eftermiddagen blev runtkörande i Beverly Hills-området. På måndag ska vi gå på Rodeo Drive. Jag har också bestämt mig för att bli kändis i LA och köpa mig ett stort hus i Beverly Hills. Vi körde på en läskigt lång gata där alla dessa hus fanns och jag blev helt förundrad att folk kan leva så, haha.
.
Nu ska jag sova även om klockan bara är åtta på kvällen.
Puss och Kram
/Hanna

Los Angeles foto-inlägg 2.

Här kommer bilderna för gårdagen.
OBS många bilder.
Vi fick tyvärr inte ta bilder på kostym-museet där det bl.a. var kostymer från Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd, Miss Secret Agent, I am Ledgend, The last Samurai och på hela övervåningen var det bara Harry Potter kostymer och rekvisita. Helt underbart att se för man kände igen precis allt!
Det museet vi fick ta bilder på var fordonsmuseet. Bilarna som de har använt i olika filmer.
The Shaguar från Austin Powers Goldmember
The Mystery Machine från Scooby Doo filmerna.
Scooby Doo
Bilen från Dukes of Hazzard
Bilen Steve Carell kör i Get Smart
The Batmobile
En annan bil från Batman som jag inte kommer ihåg vad den heter.
Vagnen från Troja med Brad Pitt
Harry Potter bilen. Dumt motljus men ändå.
Sen fick vi gå och titta på Central Perk från Vänner. Det är alla originalsaker frutom Phoebes gitarr för den tog Lisa Kudrow med sig hem. De var tvungna att flytta hela setet för att de skulle få plats med annat så platsen var lite begränsad här. Det är en vägg i vägen som gör att allt ser jätteihopträngt ut.
Bugs Bunny
Daffy Duck
Efter Warner åkte vi till Hollywood. Det var så mycket folk så det kunde inte bli många bilder på Walk of Fame stjärnorna. Men jag såg Michael Jackson, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Cameron Diaz, Frank Sinatra, Disney, Charlie Sheen, Charlie Chaplin och en massa fler. Man kommer inte ihåg alla.
De jag fick bilder på var
Sen bar det av mot Hollywood-skylten!
Det var det närmsta vi kunde komma. Skylten är faktiskt väldigt liten egentligen.
.
Puss och Kram
/Hanna

Los Angeles day 2.

Idag har vi varit på Warner Bros. Studios på en riktigt bra och rolig rundtur. Det började med att vi fick anmäla oss och få våra biljetter sen var det en videovisning av vad Warner Bros. har gjort genom åren och det var inte lite kan jag säga.
Rundturen bestod av att vi satt i en stor golfbil och blev runtkörda till olika set, museums och dyl. När guiden stannade till på de olika ställena fick vi gå in och titta på några set. De tv-seten som vi var inne på var Two and a half men, Ellen Degeneres Show och The Mentalist. Sen kollade vi runt en massa på området och fasen vad dem kan använda allt flera gånger. Samma hus eller samma gator är använda till nästan 15 olika grejer bara genom lite rekvisita. Helt sinnes!
Efter rundturen åkte vi in till Hollywood. Vi gick lite på Walk of Fame (fullt med folk), gick förbi Mans Chinese Theater där det är många premiärer och sånt. Tyvärr har jag inte sett några kändisar än, darn it! Sen började vi jakten på att hitta ett ställe att ta bilder på Hollywood-skylten. Jag sa att vi skulle svänga på vissa ställen men envis som pappa är så skulle han ju självklart ta andra vägar (vilket ledde oss fel). Jag förstår fortfarande inte att folk inte lyssnar på mig. Jag har ju typ rätt alltid!
Vi åt middag på en jättebra resturang som heter Maria's där vi också såg det absolut bästa svenska damcurlinglandslaget som vann OS-guld även detta året. De är verkligen bäst!
Jag pallar inte lägga in bilderna på datorn nu ikväll så det får bli imorgonbitti då det ska vara dåligt väder här i LA. Astråkigt. Men men, vad kan man göra åt vädret. Vi ska nog bara ta det lugnt imorgon, gå runt på lite olika köpcentrum och sådär.

Ska sova typ nu även om klockan bara är halv nio på kvällen.
Puss och Kram
/Hanna

Los Angeles foto-inlägg.

I chicago
Det är faktiskt inte konstigt att folk blir feta här.
Dinah´s Diner
Pannkakor, bacon, toast och scrambled eggs. Vi kunde inte äta förrän sent på kvällen efter denna frukosten.
I bilköer påväg till Camarillo Premium Outlets.
Där jag äntligen köpte mina älskade Ray Ban Wayfares
HAHA, chokladen var frusen så PH kunde inte bita igenom. När man är så trött som jag var då så är det fruktansvärt roligt!!
.
Nu var bilderna slut för igår. Idag är det dags för nya :)

Los Angeles, day 1.

Idag så har det varit en riktigt bra och dålig dag. Det är först nu i eftermiddag den blev dålig.
Dagen började med en fede-frukost på Dinah´s diner. Sånt borde finnas i Sverige. Just den diner-känslan som man ser i filmer finns inte på något annat ställe är på diners i USA, strange huh? Haha.
Sen packade vi ihop våra grejer, för vårt rum var inte tyst nog enligt pappa. När alla saker var nerpackade (eller jag måste nog säga nästan alla saker, förklarar senare) gick vi ner till bilen och körde iväg och bytte den. Tro mig, allt har gått fel på denna resan. Vi körde mot ett outletområde, kommer inte ihåg vad det hette men det hade typ allt.
Jag köpte ett par Ray Ban-solglasögon, en Escada parfym, träningsbyxor, jeansshorts och UGGs of Australia hade inte de skorna jag ville ha i min storlek så vi körde till Nordstrom och där köpte jag fina UGGs, yey!
Dvs att idag har jag handlat två grejer jag velat ha riktigt länge (solglasögonen + UGGs) och till ett billigare pris än i Sverige. Nu var det ju rätt dyrt ändå men va fasen. Man lever ju bara en gång, right?
.
Nu då till det dåliga. Nu när vi kommit hem till rummet (det nya) så skulle jag ta mitt p-piller men de har spårlöst försvunnit så nu kommer lingonveckan nästa vecka igen. Jag som hade två veckor kvar på kartan. Fan fan fan!!! Slut på det dåliga.
.
Vi åt god mat från Taco Bell till middag och nu är alla trötta trots att klockan bara är 18.20 här. Vi får försöka hålla oss vakna i tre timmar till sen ska det bli skönt att nanna kudden. Imorgon är det dags för Warner Brothers studio och kanske Hollywood. Ja ska också ladda in lite bilder på det jag har köpt på datorn så jag kan lägga upp de här sen.
.
Puss och Kram
/Hanna

Inlägget blir i två delar.

Efter en nästan 9 timmars flygresa är vi nu framme i Chicago. Om  bara ett litet tag ska vi boarda planet till Los Angeles. Nu när jag skriver detta är klockan 02.10 svensk tid dvs 19.10 Amerikansk tid. Snacka om ett låångt dygn.

See yaa!

.

Den första delen eller ja delen och delen skrev jag i Chicago. När vi skulle boarda planet så blir det världens snöstorm. Helt sjukt, så planet blir försenat över en timme. Sen flighten mellan CHI och LAX tog ca 4 timmar. Så det har varit en riktigt lång dag. Nu när jag skriver detta har vi varit på hotellet i ca 1 timme. Dags för sängen.

.

Puss och Kram

/Hanna



Los Angeles 24/2-2/3.

Japp, om bara några timmar bär det av mot ett klimat som iallafall är lite varmare än här. Sådär ca 25 grader mer, haha. Det var riktigt längesedan jag var i USA nu så det ska verkligen bli skitkul. Jag kommer att ha med min data så om allt funkar så blir det kanske ett inlägg eller två under resan.

Jag är fortfarande inte färdigpackad så jag vet egentligen inte varför jag sitter här. Men man var väl tvungen att kolla igenom den fantastiska internetvärlden en sista gång. Eller ja, skit samma. Nu ska jag fortsätta packa och sen tvätta håret.

Puss och Kram
/Hanna

Iiihp.

Jag har nu fixat lite med min blogg tack vara Matilda! Thanks :) Den är såå Hanna nu. Ska se om jag kan fixa den bättre vid någon annan tidspunkt.

Idag har jag jobbat och sen varit på Entré och handlat lite. Ska kanske tillbaka imorgon igen för att kolla lite i de andra affärerna jag inte hann kolla i idag. Var tvungen att åka hem till middagen. Som jag ändå missade i slutändan, dang it.
Imorgon ska jag också tvätta det sista och sedan packa ner allting som går att packas ner. Jag är så sen på min packning alltså. Men jag har gjort en packlista. Ett steg på vägen iallafall!

Nu måste jag egentligen in i duschen, frågan är bara om jag ska tvätta håret ikväll eller imorgon. Det är kanske bäst att göra det imrogon så har jag hyffsat rent hår till flygturen. Ett annat problem är att jag inte vet vad jag ska ha på mig när vi flyger. Eftersom att det är stand-by så ska man ju vara lite finklädd. Ajja, jag kommer väl på något.

God Natt
Puss och Kram
/Hanna

Dumma Lufthansa.

Fan fan fan.
Nu kanske Lufthansa ska strejka nästa vecka så då kanske vi inte kommer med våra flyg. Aaah detta får bara inte hända. Vi som har börjat planera vad vi ska göra och vilka ställen vi ska shoppa på. Eller ja det sista är mina tankar iallafall, hihihi. 
Denna dagen har varit fylld av behandlingar. Jag har vaxat benen, fått en ansiktsbehandling och fixat naglarna. Halleda vad man har det bra ibland. Okej det har kostat mig ca 800 kronor men ändå. Efter resan så måste jag fixa håret, köpa tågkort och så ska jag shoppa med Patricia så jag får inte gå speciellt mycket över min budget. Varför ska allt handla om pengar? Helt sjukt.
.
Puss och Kram
/Hanna

Fyra dagar irad på jobb.

Nu har jag jobbat fyra dagar irad, det kunde blivit fem men Patricia verkar må bättre ikväll så det är ju bra iallafall.
Om exakt en vecka sitter jag på ett plan till Chicago som sen utbytes till ett plan mot Los Angeles, wiiiie. Fan vad jag längtar!! Jag längtar verkligen efter att gå på de stora köpcentrumen och kolla efter billiga och snygga kläder och skor.

Bara som en notis, nu har jag läst ut Breaking Dawn dvs att alla böckerna i Twilight-serien är utlästa!

Puss och Kram
/Hanna

Bag-in-Box

Nu har jag jobbat hela dagen och ska snart iväg och dansa. Iiiip, jag måste säga att telefon-dansen är väldigt underhållande men när är Jonnas danser inte undehållande?? På torsdag blir förhoppningsvis första lektionen med Helene också det ska bli skitkul. Hon har haft något problem med ryggen så hon inte kunnat dansa, synd.

Åh shit, nu glömde jag ta bild på den läskiga pizzan men det får kanske bli på onsdag istället. haha, en rolig eller ja rolig och rolig men ganska weird sak hände. Jag stog i kassan så kommer en asiat fram med en Bag-in-Box och sätter den på disken. Han säger att den är till mig och att han inte fick plats med den i väskan. Så nu tar pappa och Ph hem den ikväll, haha.

Måste äta nu. Skynda, skynda.
Puss och Kram
/Hanna

Dagens utflykt: Älmhult <3

Har nu kommit hem från Älmhult och ett besök hos lille morfar. Han var så fin och uppklädd för han skulle på "kalas". Han skulle inte ge sig iväg förens kvart i tre men han var redan färdig när vi kom upp där vid elva. Lille morfar, han har det inte lätt. Tur att mamma och Iréne åker upp så mycket som de gör. Det är ju tur att blåmesen finns där också. Blåmesen är ett dagcenter för demenssjuka. Morfar älskar verkligen att vara där. De sjunger, fikar, spelar kort och annat underhållande. Vi kallar det ett dagis istället för ett dagcenter, hihi.

Imorgon är det dags för jobb igen. Upp 5,30 för att jobba mellan 7-15. Sen vet jag inte om jag hinner hem emellan eftersom man vet aldrig med tågen. Jag tänkte att jag skulle till dansen lite tidigare än vad jag och Ellen har avtalat så kan jag döda lite tid där också om jag nu inte åker hem emellan, haha.
Btw, vi har fått en ny calzonepizza på jobbet.l Den är med kyckling och pesto. Riktigt god men det ser ut som det är en grön mögelfläck på den. Ska se om jag kan ta en bild på den imorgon så ska ni få se hur den ser ut.

Jag har nu också börjat tänka på att jag måste göra mina ansökningar till de skolor jag vill söka till så snart som möjligt så de är färdiga i god tid så jag inte behöver stressa i sista sekund.
De skolor jag har bestämt att jag ska söka är Musikteaterskolan i Bjärnum, Balettakademien och Dansforum i Göteborg. Sen har jag nyligen fått reda på en skola i Köpenhamn som låter otroligt intressant. Utbildningen är 10 månader ca så 7 av de 10 månaderna är man i Köpenhamn. De resterande 3 är man i Los Angeles. Faen va roligt. Jag har typ också fått ett ungefärligt pris på den och det är ca 65 000 dkk dvs ca 100 000 sek. Helt okej tycker jag faktiskt.

Ska dra mig från datorn eller kolla lite på Hem till Midgård eller HIMYM <3
Puss och Kram
/Hanna

Yes!

Två av tre av de jag tyckte om lyckades! Både Ola och Salem Al-Fakir gick direkt vidare till Globen, score! Bara för att jag röstade. Förstår bara inte hur det hårdrocks bandet med värsta smörlåten kunde gå till Andra Chansen istället för Linda Pritchard. Hennes låt hade ju en chans iallafall!
.
Ja ja, ville bara skriva detta!
Puss och Kram
/Hanna

Melodifestivalen 2010, deltävling 1.

Ja, nu var det ju ett jävla tag sen jag skrev men jag har inte haft lust alls att skriva någonting. Jag har känt mig ensam och nere men mer om det någon annan dag jag orkar skriva mer om det.
Det jag har gjort nu om dagarna är jobbat, dansat och slappat. Det har varit nice!
Jag har jobbat mestadels med Patricia och hon får mig alltid på bra humör. Visst är det konstigt hur en människa bara kan få en själv att må bättre genom att bara vara i närheten?! Hon har också varit en stor del av det som gjort att jag trivs riktigt bra på jobbet nu.
Patricia darling, du ska ha ett stort tack och en riktigt stor kram för detta!
.
Ja nu var ju överskriften Melodifestivalen så det får väl bli några rader om detta underbara ämnet. 
Låtarna blir bara konstigare och konstigare men vissa guldkorn finns det allt. T.ex. Ola, Linda Pritchard och Salem Al-Fakir. Nu är ju inte detta några direkta schlagerlåtar men de har ändå något.
Jag tycker att Linda Pritchards låt har en viss likhet med några andra låtar som har kommit långt i Eurovision tidigare år så jag hoppas att Sverige tänker smart i år istället för att skicka ner ett stort misstag som förra året. Eller jag ska väl säga förra åren. det är ju faktiskt bara Carola och Fame som har lyckats hyfsat de senaste 10 åren.
.
Ska återgå till Sveriges största folkfest nu.
Puss och Kram
/Hanna

RSS 2.0